pátek 29. března 2024 Taťána

Rybniční ulice v Nedvězí má po čtyřměsíční rekonstrukci novou silnici i chodníky

Stavební práce v Rybniční ulici v Nedvězí trvaly od června do konce září. Bylo zde opraveno téměř půl kilometru silnice a nově postaveno tři sta metrů chodníků. Rekonstrukce přispěla ke zlepšení bezpečnosti provozu, ke snížení hluku i prašnosti a podařilo se vyřešit problém se zaplavováním komunikace dešťovou vodou.

Původní silnici nahradilo nové podloží a nová silnice z asfaltobetonu. Vedle silnice v Rybniční ulici vyrostly komfortní chodníky a k lepší bezpečnosti provozu napomáhají zpomalovací prahy. Stavební práce v lokalitě zahrnovaly instalaci nového veřejného osvětlení i stavbu dešťové kanalizace, kdy opravami prošla dvě samostatná potrubní vedení, která patří k blízkému rybníku.

Rekonstrukce ulice Rybniční byla rozdělena na dílčí úseky. Jednotlivé dokončené etapy tak stavba postupně uváděla do předčasného užívání pro dopravní obsluhu. Celkové náklady rekonstrukce dosáhly částky 7 milionů korun. „Jsme rádi, že se povedlo zvelebit část Nedvězí, kde nedávno vznikly nové rodinné domy a vede tudy příjezd k mateřské školce,“ ocenila výsledek investice města předsedkyně Komise místní části Nedvězí Milena Černohouzová.

Tisková zpráva

Štítky rekonstrukce, silnice, chodníky, Nedvězí, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.