pátek 26. dubna 2024 Oto

V Přerově se dnes začal stavět průtah městem, hotovo bude v roce 2021

Po několika letech diskusí a příprav byla dnes v Přerově zahájena stavba vnitřního průtahu městem, který má společně se stavěnými dálničními úseky D1 pomoci vyřešit neutěšenou dopravní situaci. Průtah má být dokončen v únoru 2021 a stát bude bez započtení DPH 358 milionů korun.

Jde o investici, která sníží dopravní zátěž podjezdu pod železniční tratí díky výstavbě nové dvoupruhové estakády. Výrazné zlepšení dopravní situace přinese také rozšíření Polní ulice na čtyřpruh, řekl dnes generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Dopravní situaci v Přerově, který má 44 tisíc obyvatel, má zlepšit také nový úsek dálnice D1. Předloni začala stavba dálnice mezi Lipníkem a Přerovem, na který má navázat desetikilometrová část D1 z Říkovic do Přerova. Je to poslední chybějící úsek na D1 z Prahy přes Brno a Ostravu do Polska.

Kombinace novostavby a rekonstrukce silnic

Projekt podle něj kombinuje novostavby a rekonstrukce nynějších komunikací v celkové délce 1455 metrů. Součástí projektu je výstavba estakády přes železniční trať Přerov - Petrovice s následným převedením dopravy k dálničnímu přivaděči, rozšíření ulice Polní a výstavba okružní křižovatky.

Martin Smolka z olomouckého pracoviště ŘSD uvedl, že by stavba průtahu měla být spolufinancována z evropských fondů. Vnitřní průtah Přerovem se plánuje už druhé desetiletí. Město si od něj slibuje zklidnění dopravy především v Komenského a Husově ulici. V centru města i na příjezdových komunikacích se nyní v dopravních špičkách tvoří dlouhé kolony automobilů.

 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky silnice, stavba, rekonstrukce, průtah, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.