úterý 16. dubna 2024 Irena

Z Peugeotu upadlo kolo na dálnici. Projíždějící zvědavec naboural do svodidel a do něj narazilo další auto

Ke dvěma dopravním nehodám se společným jmenovatelem, kterým bylo upadlé kolo jednoho z aut, došlo v sobotu 3. listopadu 2018 po sedmnácté hodině na 9,5 kilometru dálnice D46 ve směru od Vyškova.

Peugeotu upadlo při jízdě levé přední kolo, jeho řidiči se podařilo v pořádku zastavit u pravé krajnice. Když kolem odstaveného auta projížděl řidič Renaultu Megane, věnoval větší pozornost upadlému kolu u auta než jízdě. To vedlo k tomu, že Renault Megane skončil ve svodidlech a zastavil v levém pruhu.

O chvíli později místem projížděl osmapadesátiletý řidič Toyoty Avensis. Ten nepřizpůsobil jízdu viditelnosti a povětrnostním podmínkám a po přejetí horizontu nestačil včas zareagovat na havarovaný Renault a narazil do jeho přední části. I Toyota nakonec narazila do středových svodidel.

„Policisté věc šetří jako dvě dopravní nehody. Při první z nich nedošlo ke zranění osob a způsobená škoda na Renaultu a svodidlech byla předběžně vyčíslena na 7 tisíc korun. Věc policisté vyřešili na místě uložením pokuty 500 korun řidiči Renaultu,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek.

„Při následné dopravní nehodě byl zraněn řidič a dva spolujezdci z Toyoty. Výše nehodou způsobené škody byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun na Toyotě, 15 tisíc korun na Renaultu a na 15 tisíc korun na poškozených svodidlech. Příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ doplnil Kořínek.

Nikdo z řidičů nebyl opilý a po prohlídce poškození policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci obou havarovaných vozidel.

Foto PČR

Štítky nehoda, upadlé kolo, policie, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.