pátek 26. dubna 2024 Oto

Mezi Dolany a Tovéří došlo ke střetu mezi osobním autem a cyklistou. Policie hledá svědky nehody

Dopravní policisté se obrací na veřejnost v žádostí o pomoc při objasnění dopravní nehody, ke které došlo mezi Dolany a Tovéří v neděli 18. listopadu před sedmou hodinou večerní. Osobní auto se tam střetlo s cyklistou, který se zranil.

K nehodě došlo v prostoru čtyřramenné křižovatky, několik metrů od obce Dolany. „Cyklista i osobní vozidlo jeli stejným směrem, na obec Dolany. Podle prvotních informací měl 37letý cyklista náhle a neočekávaně zatočit od pravého okraje komunikace vlevo, na což za ním jedoucí devětašedesátiletý řidič osobního motorového vozidla Ford Fiesta již nestačil zareagovat a došlo ke střetu," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při nehodě utrpěl cyklista zranění, se kterým musel být převezen do nemonice. Policisté již na místě zjistili prostřednictvím dechové zkoušky, že řidič automobilu před jízdou nepil. U cyklisty byl v nemocnici nařízen odběr krve.

„Svědci, kteří nehodu viděli a svými informacemi by mohli přispět k jejímu řádnému objasnění, případně zda viděli cyklistu pohybovat se na uvedené komunikaci, zda měl či neměl za jízdy zapnuté stanovené osvětlení, ať prosím, kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc a to buď osobně, anebo telefonicky," doplnila Urbánková.

Svědkové mohou přijít na adresu Třída Kosmonautů 189/10 v Olomouci, nebo zavoalt na telefon 974 766 251 či napsat na e-mail ol.di.podatelna@pcr.cz, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158.

Autoři | Foto PČR

Štítky cyklista, nehoda, senior, střet, auto, Dolany, Tovéř

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.