středa 1. května 2024 Svátek práce

Na silnicích na severu Olomoucké kraje leží rozbředlý sníh, buďte opatrní

Silnice na severu Olomouckého kraje pokrývají zbytky rozbředlého sněhu. Počítat s tím musejí řidiči na Jesenicku, místy i na Šumpersku. Se zvýšenou opatrností musejí projíždět přes Červenohorské sedlo, podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je na vozovce sníh. Cesty v ostatních částech kraje jsou holé a mokré, i tak je však opatrnost na místě, nabádají správci vozovek.

Vedlejší tahy Jesenicka, ale i silnice prvních tříd pokrývají podle informací ŘSD zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, opatrnost na místě je také kvůli souvislé mlze. Na vozovkách udržovaných inertně již leží slabá ujetá místy rozbředlá vrstva sněhu ošetřená posypem, zvýšená opatrnost je podle dispečerů správ silnic na místě.

Na zbytky rozbředlého sněhu mohou řidiči narazit i na hlavních tazích ve vyšších polohách Šumperska. Silnice jsou tam chemicky ošetřeny. Silničáři upozorňují také na mrznoucí déšť a možnost tvorby náledí. I v tomto okrese již vozovky udržované inertním posypem pokrývá ujetá nebo rozbředlá sněhová vrstva.

Na Olomoucku, Přerovsku i Prostějovsku jsou již silnice po úterním sněžení holé a mokré, pouze na Šternbersku mohou ležet v lesních úsecích zbytky rozbředlého sněhu.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.