pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidič při nehodě poškodil sloup elektrického vedení, dominovým efektem se poškodily další čtyři

Kratší výpadek elektřiny v okolí Podhoří na Přerovsku způsobil řidič, který tam při nehodě poškodil pět sloupů elektrického vedení. Dva z nich se přelomily a poškodily ploty dvou domů. Jednapadesátiletý muž havaroval s osobním vozem ve středu večer, z nehody vyvázl bez zranění, způsobil ale škodu za 600.000 korun.

Nehoda se stala ve chvíli, kdy řidič auta značky Subaru projížděl v Podhoří ve směru na Lipník nad Bečvou ostrou levotočivou zatáčkou. „S autem vyjel mimo komunikaci, kde narazil do sloupu, který se přelomil a poškodil kovové oplocení rodinného domu. Vlivem tlaku drátů elektrického vedení se přelomil i vedlejší sloup, který taktéž poškodil oplocení jednoho z rodinných domů," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Kvůli poškození sloupů se podle ní ještě další tři sloupy vychýlily ze svého postavení.

„Vozidlo sjelo po nárazu do sloupu na přilehlý pozemek, kde zůstalo stát. Řidič zraněný nebyl a neprokázalo se ani, že by řídil pod vlivem alkoholu, což vyloučila dechová zkouška," dodala mluvčí.

Na místo po nehodě přijeli i pracovníci energetické společnosti, aby zajistili bezpečnost kvůli krátkodobému přerušení elektrického vedení. Řidič na místě dostal pokutu 2000 korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, Přerovsko, sloupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.