pátek 29. března 2024 Taťána

Opilý řidič nezvládl na letních gumách zatáčku a skončil v oplocení domu

V pátek 14. prosince došlo v Brodku u Konice k dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Felicia. Policie při šetření nehody zjistila, že mladík jel v autě opilý a na letních gumách.

„Třiatřicetiletý řidič zřejmě vlivem nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a možnostem stroje nezvládl řízení a při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam vozidlo zastavilo až o oplocení pozemku u rodinného domu," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Po výzvě policie řidič nepředložil svůj řidičák a odmítl i dechovou zkoušku a lékářské vyšetření, i přesto, že jevil zjevné známky opilosti. Policisté také zjistili, že jeho auto bylo opatřené letními pneumatikami.

Další jízdu policisté muži zakázali. Pro své jednání je nyní podezřelý z několika dopravních přestupků. Například za odmítnutí podrobení se dechové zkoušce a lékařskému vyšetření mu hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho roku do dvou let.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, Brodek u Konice, letní pneumatiky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.