sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Na dálnici mezi Mohelnicí a Olomoucí se srazilo pět kamionů. Dálnice byla uzavřená

K nehodě, při které bylo poškozeno pět nákladních aut, došlo dnes před osmou hodinou ráno na 236. kilometru dálnice D35 ve směru z Mohelnice na Olomouc. Nehoda se obešla bez zranění.

„Jednomu z nákladních vozidel se při nájezdu na dálnici uvolnilo kolo. V důsledku této situace byl nucen zastavit. Na nastalou situaci již nedokázal zareagovat další řidič kamionu, který do děj zezadu narazil. Vzápětí však v místě nehody došlo k lehkému střetu dalších tří kamionů.  Nehody se naštěstí obešly bez zranění. Všichni řidiči se podrobili orientačním dechovým zkouškám, které vyloučily, že by řídili pod vlivem alkoholu. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, o jejichž likvidaci se postarali přítomní hasiči," popsala situaci Jiřina Vybíhalová.

Příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k těmto nehodám došlo, jakož i míra zavinění jednotlivých účastníků, jsou předmětem dalšího šetření. „Aktuálně došlo ke zprovoznění levého jízdního pruhu. Pravý jízdní pruh bude ještě po dobu cca dalších tří hodin neprůjezdný,“ doplnila mluvčí.

Štítky nehoda, hromadná, nákladní auta, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.