čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na železničním přejezdu se srazil vlak s autem, ve kterém zůstala zaklíněná osoba

Na železničním přejezdu mezi obcemi Odrlice a Dubčany na Olomoucku se dnes odpoledne srazil osobní vlak s osobním automobilem. Podle předběžných informací nebyl nikdo zraněn.

Informovala o tom mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Kvůli nehodě byl na železniční trati z Litovle do Senice na Hané zastaven provoz a cestující vozí autobusy. Osobní vozidlo se s vlakem srazilo krátce před 15:00 na železničním přejezdu mezi obcemi Odrlice a Dubčany. Silnice je tam podle Ředitelství silnic a dálnic ČR kvůli nehodě uzavřená. Na místě jsou hasiči a policisté. V automobilu po srážce s vlakem zůstala zaklíněna jedna osoba.

Neměla by být zraněna. Nicméně je zaklíněna a nemůže se dostat ven, takže hasiči ji budou vyprošťovat. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn," uvedla Hacsiková. Na místo už dorazil autobus, který cestující z vlaku odveze. Trať z Litovle do Senice na Hané by podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského měla být mimo provoz do 16:30. Zajištěna je náhradní autobusová doprava.

Ve vlaku cestovalo sedm osob, které byly z místa nehody přepraveny náhradní autobusovou dopravou. Jak řidič, tak strojvedoucí se podrobili orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídili pod vlivem alkoholu. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun, na vlaku na 20 tisíc korun.  Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, policisté na místě nadále prověřují,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky nehoda, vlak, přejezd, auto, Senice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.