pátek 26. dubna 2024 Oto

Na silnicích ve vyšších polohách Olomoucka a Prostějovska leží sníh. Přeháňky by měly pokračovat

Rozbředlý sníh, sněhové jazyky ale místy i námraza může dnes potrápit řidiče mířící na sever Olomouckého kraje. Se zimními nástrahami na silnicích musejí počítat především ve vyšších polohách Šumperska a Jesenicka, středeční sněžení však zanechalo stopy i na vozovkách ve vyšších polohách Olomoucka či Prostějovska, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Silničáři i nadále v regionu hlásí sněhové přeháňky.

Na Jesenicku leží rozbředlý sníh na vedlejších ale i hlavních tazích, silnice udržované inertně pokrývá nová vrstva sněhu ošetřená posypem. Také na Šumpersku musejí řidiči počítat s rozbředlým sněhem nebo jeho zbytky na všech silnicích. Silničáři navíc upozorňují na nárazový vítr. Na Červenohorském sedle sněží a v okolí Štítů se může vyskytovat námraza, uvádí ŘSD. Na vedlejších cestách se mohou kvůli silnému větru tvořit sněhové jazyky.

Zbytky rozbředlého sněhu leží i na silnicích ve vyšších polohách Šternberska a na vedlejších cestách ve vyšších polohách Prostějovska. Na Přerovsku by měly být silnice mokré po chemickém ošetření. I ve zbývajících částech Olomouckého kraje upozorňují správci cest na nárazový vítr.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.