čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Řidiče trápí sníh. Tady je přehled nehod, ve kterých hrálo roli počasí

Zimní počasí trápí řidiče nejen v okolí Olomouce, ale i na Šumpersku. Policisté ze Šumperka jezdili od včerejší jedenácté hodiny dopoledne od nehody k nehodě a dokumentovali celkem osm dopravních nehod. Jednalo se o nehody, jejichž příčiny spočívaly především v nedodržení bezpečné vzdálenosti, uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Nehody autobusů a náraz do stromu

U Horních Studének a v Zábřehu došlo ke střetu osobních vozidel s autobusem. U Písařova se řidič s vozem značky BMW opřel o strom, vznikla škoda za předběžně 250 tisíc korun.

Sražená cyklistka

Devatenáctiletý řidič Peugeotu nedal přednost v jízdě třiačtyřicetileté cyklistce, která jela po hlavní silnici. K nehodě došlo před třetí hodinou v Šumperku na křižovatce ulic Banskobystrická a Lidická. Cyklistka utrpěla lehké zranění. „Z místa nehody byla zdravotnickou záchrannou službou přepravena k ošetření do nemocnice. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce, která vyloučila, že by byli ovlivněni alkoholem,“ dodala Vybíhalová.

Uzavřené silnice

Asi v pět hodin byla kvůli ledovce uzavřena silnice ze Šumperku na Bohdíkov. Překážkou ve stoupání z Mohelnice na Studenou Loučku se stal kamion, který částečně sjel mimo silnici. Kvůli vyproštění byla silnice po desáté hodině večerní na více než hodinu v obou směrech uzavřena.

Foto PČR

Štítky nehody, sníh, přehled, policie, Šumpersko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.