pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Dálnici na Vyškov zablokoval kamion. Řidič nadýchal přes tři promile

, aktualizováno 25. ledna 2019, 14:59

Dnes před sedmou hodinou ranní se na dvacátém kilometru dálnice D46 ve směru na Vyškov vyboural osmačtyřicetiletý řidič nákladního automobilu Volvo s návěsem.

3,2 promile a škoda za 800 tisíc

Řidič s kamionem vyjel vpravo mimo cestu, kde se v příkopu částečně převrátil na pravý bok. „Při tom došlo k vysypání nákladu betonových panelů. Ty leží většinou mimo komunikaci, do které zasahují pouze částečně. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Došlo naopak k poškození svodidel v délce přibližně šedesáti metrů. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 3,2 promile alkoholu v dechu," popsal policejní mluvčí František Kořínek.

„Hasiči zajistili havarované vozidlo proti vzniku požáru odpojením akumulátoru, pomohli s vyproštěním řidiče, který zůstal uvězněný v kabině. Hasiči museli odřezat větve, které bránily otevřít dveře od vozidla. Řidič z kabiny následně vystoupil sám,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Kamion bylo nutné vyprostit

Vyprošťovací práce byly již ukončeny a provoz v místě byl obnoven. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. Za ten řidiči v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

„Bezprostředně před nehodou jsme na lince tísňového volání přijali několik oznámení o zvláštním stylu jízdy zřejmě opilého řidiče kamionu, která se zřejmě vztahovala k výše uvedenému,“ doplnil mluvčí.

Foto čtenářka Mirka, HZSOL, PČR

Štítky nehoda, kamion, převrácený, vyprošťování, Vyškov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.