čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Cesty v Olomouckém kraji jsou s opatrností sjízdné

Se sněhem na silnicích musejí dnes ráno počítat řidiči v Olomouckém kraji. Pokrývá nejen vozovky druhých a třetích tříd, ale i místy hlavní tahy. Na mnoha místech navíc stále sněží, silničáři upozorňují kvůli sněhu na kluzké vozovky. Silnice jsou všude sjízdné, zvýšená opatrnost je ale na místě. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Hustě sněží dnes ráno například na Přerovsku, kluzkou vozovku a sníh hlásí správci silnic i na dálnici D35 mezi 296. kilometrem až 376. kilometrem v sousedním Moravskoslezském kraji, ale i na D1 v tomto okrese a to mezi 272. až 250. kilometrem. Vrstva nového sněhu leží také na Prostějovsku a to především na silnicích druhých a třetích tříd, silničáři tam provádějí posyp a stále sněží, uvádí ŘSD. Na Olomoucku leží sníh na vedlejších cestách ve vyšších polohách Šternberska, i tam je opatrnost na místě. silničáři tam vozovky nyní pluží.

Sníh pokryl cesty i na severu regionu. Kluzkou vozovku a sníh hlásí správci cest na D35 u Mohelnice na Šumpersku. Ve vyšších polohách okresu podle silničářů silně sněží a fouká silný vítr, tahy jsou však sjízdné.

Autoři | Foto libereckadrbna.cz

Štítky sjízdnost, cesty, sníh, Olomoucký kraj

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.