středa 24. dubna 2024 Jiří

Od začátku března do konce června bude uzavřena Polní ulice v Přerově

Přerov čeká zřejmě již od začátku příštího měsíce obrovská dopravní zátěž. Kvůli stavbě mimoúrovňového křížení v přerovské části Předmostí se zhruba na čtyři měsíce uzavře řidičům část Polní ulice. Jde o páteřní komunikaci na trase mezi Olomoucí a Zlínem, která odvádí dopravu z centra města. Kamiony budou podle předběžných informací město objíždět přes okolní obce. Stavba mimoúrovňového křížení je součástí rozsáhlé stavby průtahu městem, která byla zahájena loni v říjnu. Vyřešit má neutěšenou situaci v dopravě.

„Na uzavírku Polní ulice se připravujeme už od loňského roku...“

Radnice se chystá obyvatele i řidiče o omezeních informovat v co nejbližší době, čeká na poslední podklady. „Na uzavírku Polní ulice se připravujeme už od loňského roku, proběhla celá řada jednání. Až budeme mít všechny podklady, seznámíme občany podrobně s objízdnými trasami. Počítáme i s tiskovou konferencí, na níž budou zástupci města Přerova, Ředitelství silnic a dálnic a dalších organizací," řekla mluvčí radnice Lenka Chalupová. Setkání bylo naplánováno na pondělí příštího týdne, radnice ale termín odložila.

Frekventovaná Polní ulice, důležitý hlavní tah na trase Olomouc - Zlín, bude zcela uzavřena kvůli stavbě mimoúrovňového křížení s železnicí v přerovské části Předmostí. Uzavření se předpokládá v místech od křižovatky s ulicemi Olomoucká, Lipnická a Velká Dlážka až po čerpací stanici MOL v Polní ulici. Tranzitní doprava bude podle předběžných informací odváděna přes okolní dálnice, kamiony do 12 tun čeká na trase mezi Olomoucí a Zlínem objízdná trasa přes okolní obce kolem Přerova, objízdnou trasu se chystá radnice v nejbližších dnech upřesnit.

Uzavření tahu souvisí se zahájením stavby vnitřního průtahu městem

Dopravní zátěž čeká ve městě především ulice Velká Dlážka, nábřeží E. Beneše a Velké Novosady, kam bude směřovat osobní doprava. Tyto komunikace bývají v dopravní špičce přetížené denně a tvoří se zde kolony.

Uzavření tahu souvisí se zahájením stavby vnitřního průtahu městem, který má společně se stavěnými dálničními úseky D1 pomoci vyřešit neutěšenou dopravní situaci. Průtah má být dokončen v únoru 2021 a stát bude bez započtení DPH 358 milionů korun. Jde o investici, která sníží dopravní zátěž podjezdu pod železniční tratí díky výstavbě nové dvoupruhové estakády. Výrazné zlepšení dopravní situace přinese také rozšíření Polní ulice na čtyřpruh. Projekt kombinuje novostavby a rekonstrukce nynějších komunikací v celkové délce 1455 metrů.

Autoři | Foto Google Maps

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.