čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VIDEO: Tramvaje kolem Galerie Moritz jezdí krokem, vlivem počasí se poškodily koleje

Od úterý 19. února jezdí tramvaje mezi kostelem sv. Mořice a Náměstím Hrdinů sníženou rychlostí. Důvodem snížení rychlosti je podle Dopravního podniku města Olomouce náhlá změna geometrické polohy koleje v obou směrech vlivem klimatických podmínek.

AKTUALIZOVANÁ ZPRÁVA ZDE – Po dnešních kontrolách jezdí tramvaje u Galerie Moritz sníženou rychlostí kratší úsek, oprava kolejí se posune

„Následkem nestálých klimatických podmínek došlo k náhlé změně geometrické polohy koleje tramvajové trati na ulici 8. května v obou směrech. Z tohoto důvodu a z důvodu zajištění bezpečnosti drážního provozu bylo dne 19. února v odpoledních hodinách nařízeno snížení traťové rychlosti v daném úseku na 5 kilometrů v hodině," řekla tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Oprava zmíněné části tratě bude provedena v termínu od 9. 3. do 11. 3. 2019 za úplné výluky tramvajové dopravy přes centrum. Následně bude technický stav a provozuschopnost tramvajové tratě opětovně vyhodnocen a rychlost bude navrácena do původního stavu.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky video, tramvaje, rychlost, Galerie Moritz, Dopravní podnik města Olomouce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.