sobota 20. dubna 2024 Marcela

Ulice v Pavlovičkách jsou už opraveny, místní si cesty pochvalují

Další důležitá investice města změnila vzhled jedné z olomouckých městských částí. Stavební práce proměnily tentokrát ulici Za Školou a část ulice Lindnerovy v městské části Pavlovičky. Obyvatelé z této části města se dočkali nové komunikace, chodníků a především kompletně obnovené infrastruktury, včetně zeleně a veřejného osvětlení.

„Dokončením investiční akce se podařilo se naplnit slib, který město dalo již před časem obyvatelům Pavloviček. Majitelé rodinných domů i komise této městské části o novou komunikaci usilovali několik let,“ ocenil investici ve výši 9 milionů korun primátor Antonín Staněk.

Na nevyhovující stav v ulici, kde vyrostly desítky nových rodinných domů, ale chyběla zpevněná cesta, poukazovali obyvatelé delší dobu. „Před samotnou opravou povrchu komunikace jsme museli dát přednost především celkové obnově veškeré infrastruktury. Bez ní by to nedávalo smysl,“ vysvětlil důvody rozsáhlé investiční akce náměstek Jaromír Czmero. „Stavební práce v ulici Za Školou a v části ulice Lindnerovy zahrnovaly nutnou rekonstrukci kanalizace, kanalizačních přípojek a výstavbu vodovodního řadu, včetně několika vodovodních přípojek,“ doplnil náměstek Czmero. Nová podoba přinesla nejen místním lidem, ale také podnikatelům, jež mají své firmy v této lokalitě, také zpřehlednění a zjednodušení dopravního provozu v ulici. Po bezbariérových úpravách zde mají snazší pohyb samozřejmě také handicapovaní občané či maminky s kočárky. Kromě kompletně obnovené infrastruktury a povrchu komunikace v délce více než 300 metrů mají obyvatelé nové veřejné osvětlení a ulici osázenou stromy.

Stavební práce v městské části Pavlovičky se rozběhly loni v září. Část investičních nákladů v celkové výši 5 milionů korun pokryje dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava.

Zdroj: olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.