čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Během Velikonoc policie zvýší počet hlídek kvůli bezpečnosti. Zaměří se na akce se zvýšenou koncentrací osob

V návaznosti na blížící se Velikonoční svátky a s ohledem na aktuální situaci v Evropě přijala policie preventivní bezpečnostní opatření.

„Zvýšíme počet policejních hlídek, které budou dohlížet na veřejný pořádek a bezpečnost v Olomouckém kraji. Pozornost zaměříme do míst se zvýšenou koncentrací osob, jako jsou různé jarmarky, koncerty, bohoslužby, ale i nádraží, obchodní domy a podobně. Zároveň budeme dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.Velikonoce bývají často spjaty s požíváním alkoholu, a proto zaměříme pozornost na řidiče motorových vozidel či cyklisty, zda neřídí pod vlivem alkoholu nebo po užití jiné návykové látky. Kontrolovat budeme i připoutání všech přepravovaných osob bezpečnostními pásy ve vozidlech. Řidičům připomínáme, že zodpovídají za správné připoutání dětí v zádržných systémech,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Motoristé by měli počítat i se zvýšeným počtem méně zkušených řidičů na silnicích, kteří vyjíždějí navštívit příbuzné v období svátků. Z tohoto důvodu by měli zvýšit opatrnost a počítat s chybami ostatních účastníků v silničním provozu. Svým včasným rozhodnutím mohou zabránit dopravní nehodě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, kontrola, Velikonoce, bezpečnost

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.