čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Přerově nainstalují na šesti křižovatkách kamery, budou online dostupné pro řidiče

Kamery nainstalované v šesti přerovských lokalitách zpřehlední řidičům aktuální dopravní situaci. Než usednou do svých aut, budou se moci na webových stránkách města podívat, kde jsou vozovky „zasekané“ a kde průjezdné. A podle toho také volit trasu jízdy. Jedná se o on-line  přenos, kdy jsou snímky pořizované zhruba po pěti vteřinách. Za kamery zaplatí přerovská radnice 330 tisíc korun, dalších 250 tisíc bude stát pětiletý provoz a servis spojený s údržbou.

„V ulici 9. května začne kamerový bod sledovat prostor křižovatky U Hřbitova - Bří Hovůrkových. V Denisově ulici bude monitorován provoz před autobusovým nádražím. Na Velké Dlážce budou dvě kamery, a to v křižovatce  u základní školy a v blízkosti prodejny Lidl. V Komenského ulici budou rovněž dvě kamery – jedna u gymnázia a druhá u křižovatky Kojetínská - Velké Novosady,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Připomněl, že toto všechno jsou místa, která bývají dopravně nejvíce problematická.

Zájemci budou moci výstupy z kamer sledovat na www.prerov.eu – v sekci doprava. Smlouva se společností Movibio, která službu zajišťuje, byla podepsána začátkem dubna, služba by měla být funkční měsíc od podpisu smlouvy, nejpozději pak 14. května. 

Tisková zpráva

Štítky Velká Dlážka, křižovatky, kamery, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.