pátek 26. dubna 2024 Oto

V Přerově opravují poničené silnice turbo metodou

Nová technologie, kterou se začalo vloni po zimě s opravou výtluků přerovských silnic, se osvědčila a letos se v ní proto bude pokračovat. Takzvanou turbo metodou, založenou v tlakovém nanesení asfaltové emulze na očištěný povrch, se začala opravovat cesta mezi místní částí Dluhonice a obcí Rokytnice.

„Oprava potrvá do 10. května a přijde nás na sto tisíc korun. Po této komunikaci jezdí autobusy a je už ve špatném technickém stavu, který je třeba řešit,“ řekl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Díry v silnicích budou touto tryskovou metodou letos ještě opraveny také na dalších asfaltových cestách, které jsou poničené. Za sto tisíc korun mají být zaceleny díry v Želatovské ulici, na účelových komunikacích u zahrádek na Laguně a také na silnicích v místních částech.

Dříve se v Přerově používala k opravě výmolů metoda za tepla obalovanou živičnou směsí, naproti tomu turbo metoda dělá vysprávky asfaltových cest za studena. Pro technologii je použita asfaltová emulze, v níž je minimálně 65 procent asfalt, další složkou je přírodní drcené kamenivo.

Tisková zpráva | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky silnice, cesty, opravy, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.