pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO: Řidič kamionu usnul a zavinil nehodu tří náklaďáků a jednoho osobáku

, aktualizováno 14. května 2019, 12:00

V pondělí 13. května po osmé hodině ranní se stala nehoda tří nákladních a jednoho osobního vozidla na 34. kilometru dálnice D46. Řidič nákladní soupravy, kterým byl cizinec, při jízdě v pravém jízdním pruhu ve směru z Olomouce na Prostějov usnul.

Spící řidič se soupravou narazil do nákladního vozidla svého krajana, který převážel písek a stál v koloně. „Nákladní vozidlo s pískem narazilo do osobního vozidla a to vrazilo do dalšího stojícího nákladního vozidla. Při nehodě byl řidič, který způsobil havárii, lehce zraněn," popsal nehodu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Na místě zasahovali policisté, tři jednotky hasičů a záchranáři. Při nehodě byla lehce zraněna jedna osoba. „Hasiči na místě asistovali zdravotníkům a návazně provedli na všech vozidlech nutná bezpečnostní a proti požární opatření. Z vozidel došlo k úniku provozních kapalin, jednotky provedly zasypání sorbentem a následné částečné odstranění z vozovky," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Nikdo z řidičů nebyl opilý a způsobená škoda se vyšplhala přes 2 miliony korun. Viník zaplatil pokutu ve výši dva tisíce korun.

Foto HZSOL, PČR

Štítky nehoda, nákladní auto, dálnice, uzavřená, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.