čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Zloději řádili v ulici Teichmannova a na Masarykově třídě. Z aut ukradli přebalovací tašku pro dítě i turistickou krosnu

Olomoučtí policisté přijali v pondělí oznámení o dvou vykradených autech. K vloupání došlo v noci z neděle na pondělí.

K první krádeži došlo v ulici Teichmannova. Zloděj rozbil levé okno Volkswagenu Golf a ukradl turistickou krosnu, ve které bylo pět powerbank, oblečení, plavecké brýle a bezdrátová sluchátka. Cizinec, který byl okraden, odhadl škodu přes 45 tisíc korun, z toho 20 tisíc škody vzniklo na poškozeném autě.

K druhému případu došlo na Masarykově třídě. „Pachatel si zde vyhlédl zaparkované vozidlo Volkswagen Passat. Rozbil okno u pravých zadních dveří a z vozidla odcizil přebalovací tašku. Lapka v ní po lupu našel balení plen, bryndáček, dětské oděvní svršky a dětskou kosmetiku. Poškození vyčíslili škodu odcizených věcí na 3 500 korun a škodu poškozeného vozidla na 6 tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí Libor Hejtman. Pachatelům hrozí za přečiny krádež a poškození cizí věci až dva roky za mřížemi.

Rada Policie ČR:

  • Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, tašky, batohy, či jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky apod. 
  • I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat. Pamatujte, auto není výloha!
  • V řadě případů může být škoda poškozením vyšší než škoda odcizením.

Autoři | Foto freepik.com

Štítky zloděj, auta, policie, krádež

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.