úterý 19. března 2024 Josef

Další tragická dopravní nehoda. V noci na dnešek zemřel řidič osobního auta

, aktualizováno 9. června 2019, 10:38

V sobotu po jedenácté hodině večer zasahovali hasiči, policisté i záchranáři u tragické dopravní nehody za obcí Buková ve směru na Lipovou na Prostějovsku. Hasiči z vozidla vyprostili a předali do péče záchranářů šestatřicetiletého řidiče Škody Octavia a asistovali při resuscitaci. Zraněný na místě bohužel zemřel.

„Komunikace byla po celou dobu zásahu uzavřena. Jednotky z Konice a Protivanova místo události zabezpečily, nasvětlovaly a spolupracovaly při šetření a dokumentaci Policii České republiky," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

„Z důvodu šetření byla silnice v místě nehody na téměř tři hodiny uzavřena. Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této havárii došlo, policisté nadále prověřují," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

K místu nehody mířil opilý řidič

Když policisté v souvislosti s tragickou nehodou odkláněli dopravu mezi Bukovou a Lipovou, odhalili opilého řidiče. Ten nereagoval na červenou svítílnu a jel směrem k dopravní nehodě. Policisté muže zastavili až v lesním porostu u Lipové, kde jim po předložení dokladů nadýchal 1,47 promile alkoholu v dechu.

„Při jeho kontrole policisté dále zjistili, že řidič užil k jízdě vozidlo bez platné technické kontroly. Nezodpovědného řidiče policisté zadrželi. Vedle několika přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nyní důvodně podezřelý také ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnila mluvčí.

Foto HZSOL

Štítky nehoda, tragická, Prostějovsko, Lipová

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.