pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilý cyklista přejížděl po přechodu a srazilo jej auto. Nadýchal přes dvě a půl promile

Ke dvěma nehodám, kterých se účastnili opilí cyklisté, vyjíděli během včerejšího dne policisté v Přerově. První nehoda se stala v ulici Šířava a obešla se bez zranění, při druhé nehodě se cyklista zranil. V obou případech cyklisté nadýchali přes dvě a půl promile alkoholu.

V ulici Šířava v Přerově cyklista přejížděl po přechodu pro chodce na chodník ke Galerii Přerov. Po silnici jel řidič v Renaultu směrem od ulice Čechova a do cyklisty, který mu nedal přednost, narazil. „Policejní hlídka provedla u obou dechovou zkoušku, která byla u řidiče negativní, ale u cyklisty byla naopak pozitivní a to s hodnotami 2,62 a 2,64 promile alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a tentokrát měl štěstí, protože se nehoda obešla bez zranění. Škoda na majetku byla vyčíslena na 2 tisíce korun. Událost je nadále v šetření," popsala situaci policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Druhá nehoda skončila zraněním šestačtyřicetiletého cyklisty, když vpodvečer jel po ulici Olomoucká v Přerově po cyklostezce ve směru od centra do Předmostí. Muž zachytil řídítky přenosnou dopravní značku a šel k zemi. „Při pádu se zranil a musel být převezen na ošetření do nemocnice. I u tohoto cyklisty se dechovou zkouškou potvrdilo, že hasil žízeň alkoholickými nápoji více, než bylo třeba, protože nadýchl 2,57 promile alkoholu v dechu. I v tomto případě byla škoda vyčíslena na 2 tisíce korun a šetření nadále pokračuje," dodala mluvčí.

Foto Pixabay.com

Štítky cyklista, alkohol, opilý, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.