čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTO: Policisté se na Červenohorském sedle zaměřili na neukázněné motorkáře

Až polovina řidičů, které zastavili policisté při rozsáhlé kontrole na Červenohorském sedle, porušila předpisy. Policisté zkontrolovali téměř 70 motoristů, většinou šlo o motorkáře. Podle policie nejčastěji překročili rychlost nebo jeli na strojích ve špatném technickém stavu. Někteří z nich neměli ani registrační značku, řekla dnes policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Hlavní tah mezi Šumperkem a Jeseníkem je vyhledávaným místem motorkářů z Česka i nedalekého Polska. I proto se do kontrol zapojili i polští policisté.

Bezpečnostní opatření se na sedle odehrálo v sobotu. „Letos šlo o první kontrolu, další kontroly jsou plánované, stejně jako loni. Je to hlavně kvůli neukázněným motorkářům," uvedla policejní mluvčí. Při sobotní kontrole policisté vyřešili 16 přestupků na místě uložením blokové pokuty a zbývající přestupky oznámili na místně příslušnou obec. „Jednomu řidiči uložili kauci ve výši 10 tisíc korun," doplnila policejní mluvčí.

Problémy s neukázněnými motorkáři na Červenohorském sedle řeší policisté několik let. Opravená silnice láká řidiče rychlých strojů z tuzemska i sousedního Polska. Loni policisté při kontrolách pokutovali hlavně za rychlou jízdu, jeden z rekordmanů tehdy podle policie jel přes sedlo rychlostí 170 kilometrů za hodinu. V září využili policisté při bezpečnostních opatřeních také dron.

Na problém s neukázněnými motorkáři před lety upozorňovali i obyvatelé nedalekých Filipovic, kteří předali policii petici se dvěma stovkami podpisů. Na úseku jsou časté i dopravní nehody včetně smrtelných.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, policie, Jesenicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.