čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Kvůli bezohlednému řidiči musel na Pražské prudce brzdit autobus. V něm se zranila čtyřletá holčička, řidič ujel

V sobotu 29. června došlo za křižovatkou na Pražské ulici k manévru kloubového autobusu, který musel prudce brzdit před autem řidiče, který se rozhodl otočit do protisměru. V autobusu se zranila čtyřletá holčička.

K nehodě došlo v 10:35. Řidič bílého Volkswagenu B6 bílé barvy v provedení sedan jel po ulici třída Míru v Olomouci, ve směru od Neředína do centra. „Na světelné křižovatce s ulicí Pražská jel rovně směrem k ulici Litovelská. Zhruba po 100 metrech za křižovatkou se řidič pravděpodobně rozhodl otočit do protisměru. Při tomto manévru přehlédl kloubový autobus MHD linky č. X a vjel mu přímo do jízdní dráhy. Autobus jel souběžně ve stejném směru jízdy, a to ve vyhrazeném jízdním pruhu, který byl z důvodů opravy kolejí veden po tramvajovém pásu," popsal nehodu mluvčí policie Libor Hejtman.

Řidič autobusu musel začít prudce brzdit, aby nedošlo ke střetu s vozem. Následkem toho však došlo ke zranění čtyřleté dívky v autobusu, která se udeřila hlavou do krycího plexiskla před ní. Řidič Volkswagenu z místa ujel.

„V souvislosti s objasněním okolností dopravní nehody se obracíme na řidiče VW Passatu, aby se policistům přihlásil. Obracíme se také na případné svědky, kteří viděli uvedenou dopravní nehodu nebo, kteří projížděli v danou dobu úsekem a mohli by mít událost zachycenou na palubní kameře svého vozidla, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně či telefonicky kontaktovali přímo policisty dopravního inspektorátu Olomouc," dodal Hejtman. Lidé mohou volat na 974 766 251 či poslat e-mail ol.di.podatelna@pcr.cz.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, výzva, pátrání, zranění, autobus, Pražská

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.