čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VIDEO: Muž na pervitinu měl ukrást auto ze servisu. Pak ujížděl policii a u Šantovky havaroval

Ve středu 3. července 2019 ráno o půl páté se zloděj vloupal do pneuservisu v Hodolanech. Oznamovatel dodal, že si všiml z areálu vyjet osobní vozidlo Škoda Roomster, které zřejmě pachatel odcizil.

Policisté vzápětí zpozorovali dané vozidlo jet po ulici Šantova směrem ke Švýcarskému nábřeží, vydali se za ním a za použití výstražného a rozhlasového zařízení se snažili jednatřicetiletého muže z Mělníku za volantem vozu zastavit. „Muž však nedbal pokynů policistů a snažil se jim na ulici Švýcarské nábřeží ujet. Nezvládl však vyšší rychlost a na křižovatce s ulicí Velkomoravská havaroval. S vozidlem vyjel přes tramvajový pás, stezku pro chodce a cyklisty, a na travnatou plochu, kde narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení. Muž byl následně policisty zadržen," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Muž měl uložený tříletý zákaz řízení všech motorových vozidel a byl pod vlivem amfetaminu. Škoda na autě a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun.

Policisté podezírají muže, že se před dopravní nehodou vloupal do servisu v Hodolanech, na Fordu Focus urazil obě zpětná zrcátka a z pokladny odcizil několik tisícikorun. „Navíc sebral klíče od motorového vozidla Škoda Roomster, kterého se zmocnil a s nímž projel zavřenou bránou, kterou rozrazil, z areálu servisu. Posléze po pronásledování havaroval," popsal mluvčí.

Muži hrozí dva roky vězení.

Foto PČR

Štítky nehoda, policejní honička, drogy, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.