úterý 19. března 2024 Josef

FOTO: Nehodu u Dubu nad Moravou zavinilo pravděpodobně chybné předjíždění jednoho z vozidel

Tragické nehoda u Dubu nad Moravou na Olomoucku, při které zemřeli ve čtvrtek vpodvečer tři lidé, další dva lidé utrpěli těžká zranění a byli transportováni do Fakultní nemocnice Olomouc. Další tři lidé utrpěli lehká až středně vážná zranění a rozvezeni byli do nemocnic v Olomouci a v Přerově, řekl mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa. Při nehodě se mezi Dubem nad Moravou a Charváty srazily dvě dodávky a dvě osobní auta, okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Vyšetřování nehody nadále pokračuje. „Za nehodou zřejmě stojí chybné předjíždění jednoho ze zúčastněných vozidel. Co bylo její přesnou příčinou, stejně jako to, co nehodě předcházelo a celý její průběh, je nadále v šetření. K objasnění příčin nehody jsme si vyžádali znalecké posudky z oboru technického stavu motorových vozidel a z oboru silniční dopravy na mechanismus vzniku dopravní nehody. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Dle trestního zákoníku hrozí za uvedený přečin trest odnětí svobody na jeden rok až šest let," řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Na místě bylo celkově devět účastníků dopravní nehody, přičemž osm bylo zraněných. U tří se bohužel jednalo o stav neslučitelný se životem. Jednoho z nich jsme ještě resuscitovali, ale bezúspěšně. Na místě byli další dva lidé vážně zraněni, kteří byli transportováni do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl Lampa.

Další dva lidé, kteří byli lehce až středně vážně zraněni, odvezla záchranná služba do přerovské nemocnice. „Jednoho lehce zraněného jsme ještě transportovali do olomoucké fakultní nemocnice," doplnil Lampa.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.