čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Opilý muž kličkoval na elektrokole v protisměru cestou na hřbitov. Kolemjdoucí museli uskakovat z cesty

Na Operační středisko Městské policie Olomouc se v úterý po sedmé hodině večer obrátil muž, který upozornil na opilého muže na motorce.

Ten se nacházel u hřbitova v ulici Na Stráni ve Slavoníně. Hlídka po příjezdu kontaktovala muže, který se na městskou policii obrátil a dalšího svědka události. Oba se shodli na tom, že viděli muže, který kličkoval po cestě a jel v protisměru. Kolemjdoucí osoby musely z cesty uskakovat, aby nedošlo ke střetu. Po této jízdě muž zajel k místnímu hřbitovu, kde opakovaně z motorky spadnul.

Nakonec se mu podařilo postavit motorku na stojan a následně odešel na hřbitov. Strážníci na místě staršího muže kontaktovali a provedli u něj orientační dechovou zkoušku. Ta naměřila 2,29 promile alkoholu v dechu. Hlídce muž řekl, že dopravní prostředek, který řídil není motorka, ale elektrokolo.

Jedenašedesátiletý muž byl vyzván, aby si svůj dopravní prostředek zabezpečil, jelikož bude následovat další cesta a to na protialkoholní a záchytnou stanici. Celý případ bude oznámen správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku na úseku zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ pověděl policejní mluvčí Petr Čunderle.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, hřbitov, motorka, alkohol, promile

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.