úterý 16. dubna 2024 Irena

FOTO: Při kontrole cyklistů nebyl zjištěn žádný vážnější prohřešek

Včera dopoledne kontrolovali policisté ve spolupráci se strážníky prostějovské městské policie a krajským koordinátorem BESIP cyklisty na cyklostezce v Martinákově ulici v Prostějově. U celkem 37 zkontrolovaných jízdních kol a jejich řidičů policisté nezjistili žádný závažnější prohřešek v technickém stavu, vybavení či stylu jízdy a těch drobnějších bylo velice málo, uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Někteří cyklisté na místě obdrželi reflexní tyčinky na připevnění do výpletu kol a jiné reflexní doplňky a se souhlasem majitelů kol pak strážníci přímo na místě několik kol dovybavili nalepením reflexních samolepek.

„Při akci zaměřené na cyklisty byl paradoxně nejvážnějším prohřeškem nerespektování pravidel provozu na cyklostezce chodci. Několik z nich dokonce zřejmě vůbec netušilo, že tyto komunikace slouží výhradně pro cyklisty a tak klidně po cyklostezce došli až k policistům. Protože dnes policisté působili hlavně preventivně, odešli i tito přestupci bez pokuty, pouze s napomenutím a vysvětlením, že tím ohrožují nejen cyklisty, ale i sebe. Příště to však to může být s pokutou až do výše 2 tisíc korun," dodal mluvčí.

Foto PČR

Štítky cyklisté, kontrola, stezka, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.