čtvrtek 28. března 2024 Soňa

O prodlouženém víkendu havarovali v Olomouckém kraji tři řidiči pod vlivem alkoholu

Policisté v Olomouckém kraji přistihli od pátečního večera přes prodloužený víkend osm řidičů pod vlivem alkoholu. Výjimkou nebylo ani to, že měli více než tři promile alkoholu.

Ve třech případech se alkohol podepsal také na nehodách. Pod jeho vlivem havarovali dva řidiči na Olomoucku a jeden cyklista na Prostějovsku. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Přes dvě promile alkoholu naměřili policisté v sobotu večer šestadvacetiletému muži, který havaroval mezi Bohuňovicemi a Štarnovem na motocyklu. Utrpěl těžké zranění. "Podle prvotních informací pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze pozemní komunikace a svým schopnostem, vyjel mimo komunikaci a havaroval do příkopu," uvedla policejní mluvčí.

Přes 3,3 promile alkoholu měl v krvi čtyřiačtyřicetiletý řidič, který ve stejný den mezi Chomoutovem a Štěpánovem nedal přednost při odbočování druhému osobnímu autu. "Při nehodě ke zranění osob nedošlo. Celková hmotná škoda na obou vozidlech byla předběžně vyčíslena na 60.000 korun," doplnila Urbánková. Ještě opilejší byl šestapadesátiletý cyklista, který v neděli večer v Čelechovicích na Hané na Prostějovsku po projetí zatáčky pravděpodobně nezvládl řízení a z kola upadl na zem. "Policisté mu provedenou dechovou zkouškou naměřili 3,6 promile alkoholu. Podle prvotních informací utrpěl cyklista lehké zranění," dodala policejní mluvčí.

Během silničních kontrol přistihli policisté i další opilé řidiče. Patřil mezi ně například v sobotu časně ráno jednadvacetiletý řidič, kterému v Prostějově naměřili přes jedno promile alkoholu. V Zábřehu na Šumpersku zastavili policisté z pátku na sobotu řidiče s 1,5 promile alkoholu a ve Velkých Losinách jednomu z nich naměřili přes dvě promile.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.