pátek 29. března 2024 Taťána

Policisté testovali řidiče, jestli by dokázali poskytnout první pomoc při nehodě

Ve středu 28. sprna v dopoledních hodinách proběhla na Přerovsku ve spolupráci s Policií České republiky a spolkem Českého červeného kříže osvětová akce pro řidiče. Policie ověřovala, jestli by byli řidiči schopní poskytnout v případě nehody první pomoc.

Včera v dopoledních hodinách jsme se společně s oblastním spolkem Českého červeného kříže zaměřili na řidiče a ověřovali jsme si, s jejich souhlasem, zdali by byli schopni v případě, že by se stali účastníky dopravní nehody poskytnout první pomoc. „Ne všichni oslovení měli zájem své znalosti konzultovat s odbornicí, především z časové tísně, ale většina řidičů se nenechala přemlouvat a nabízenou možnost i s praktickou ukázkou přijala a osobně si ji vyzkoušela," řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na stanovišti byl také krajský koordinátor Besipu a zástupci Hasičského záchranného sboru, kteří řidiče informovali o bezpečnosti při nehodě z jejich pohledu. Ze stanoviště neodjížděli řidiči s prázdnou, ale od zástupců spolupracujících složek dostali řidiči drobné upomínkové a preventivní materiály a nezapomněli jsme ani na děti či vnoučata oslovených řidičů, které také nepřišly zkrátka.

Autoři | Foto PČR

Štítky první pomoc, řidič, nehoda, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.