sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Prázdninová bilance nehod v Olomouckém kraji je letos příznivější

O letošních prázdninách zemřelo na silnicích Olomouckého kraje šest lidí. V meziročním srovnání je bilance podstatně příznivější, loni bylo obětí 12. Letos se na silnicích v regionu umíralo v červenci i srpnu. Předběžné údaje potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

Na letošních prázdninových statistikách se podepsala především tragická nehoda mezi Charváty a Dubem nad Moravou na Olomoucku 11. července, při které se srazily dvě dodávky a dvě osobní auta. Tři lidé při ní zemřeli, dalších pět bylo zraněno.

Poslední smrtelná nehoda se stala v pátek večer, kdy v České Vsi na Jesenicku zemřel motorkář. Podle policie při předjíždění se svým strojem upadl pod protijedoucí motocykl, jehož dvojčlenná osádka utrpěla lehké zranění.

Statistiky nehod a obětí každoročně zvyšují právě prázdninové měsíce. Loni na silnicích Olomouckého kraje zemřelo podle informací během prázdnin 12 lidí. V porovnání s předloňskou statistikou to byl značný nárůst, tehdy zemřeli o prázdninách tři lidé. Nejtragičtější nehoda se stala loni v polovině července u Bohuňovic na Olomoucku, měla čtyři oběti včetně dvou dětí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nehoda, automobilová, prázdniny, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.