čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na dálnici u obce Příkazy se během půlhodiny staly dvě dopravní nehody

V pondělí se v rozmezí půlhodiny staly dvě dopravní nehody na 256 kilometru dálnice D35 u Příkaz. Škoda je odhadována na více než dvě stě tisíc korun.

V pondělí 2. 9. 2019 krátce před jednou hodinou odpolední policie přijala oznámení o dopravní nehodě na 256 km D35, v katastru obce Příkazy. „Z provedeného šetření vyplývá, pětapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Rapid, který jel ve směru od Mohelnice na Olomouc, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu pozemní komunikace a klimatickým podmínkám a s vozidlem dostal smyk,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič měl vyjet vlevo mimo komunikaci, kde narazil do středových svodidel. „Následně bylo vozidlo odmrštěno na pravou stranu, kde narazilo opět do svodidel. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, celková hmotná škoda je odhadována na předběžně 90 000 korun. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou. Po provedené prohlídce bylo osobnímu vozidlu zadrženo osvědčení o registraci vozidla. Řidiči byla uložena pokuta v příkazním řízení,“ uvedla Urbánková. 

Ke druhé nehodě došlo krátce po půl druhé odpoledne na stejném kilometru dálnice. Osmačtyřicetiletý řidič vozidla Citroën měl při předjíždění dostat v levém pruhu aquaplaning a narazit přední částí auta do středových svodidel a zadní částí do předjížděného vozidla Peugeot. „Uvedeným střetem se vozidlo Peugeot dostalo do smyku a narazilo do středových svodidel. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami, hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 140 000 korun. Řidiči vozidla Citroën byla uložena pokuta v příkazním řízení,“ dodala Urbánková. 

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, auto, rapid, svodidla, dálnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.