pátek 29. března 2024 Taťána

Policie hledá neukázněného cyklistu, který se u nádraží střetl s autobusem a z místa nehody ujel

Policie žádá širokou veřejnost o pomoc při pátrání po cyklistovi, který se měl v neděli 1. září o půl šesté večer střetnout na přechodu pro chodce u nádraží s autobusem a z místa nehody ujet.

„Jak z prvotního šetření vyplývá, dosud nezjištěný cyklista na blíže nezjištěném jízdním kole, který jel budovy RCO k budově Hlavního vlakového nádraží, neužil v místě vyznačený přejezd pro cyklisty, ale užil vyznačený přechod pro chodce a tento měl ve velké rychlosti přejet těsně před přijíždějícím autobusem, který jel ve směru od ulice Jeremenkova k ulici Smetanova. V důsledku uvedené situace došlo ke střetu levé spodní části autobusu a zadní části jízdního kola. Po střetu cyklista neupadl, pouze otočil hlavu a z místa nehody ujel, ačkoliv měl v daném případě oznamovací povinnost. Při nehodě nedošlo k pádu cestujících v autobuse, ani ke hmotné škodě na autobuse," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle vyjádření řidiče autobusu se mělo jednat o velké horské jízdní kolo. 

Svědci, kteří mohli v danou dobu uvedeným úsekem projíždět, procházet nebo stát na autobusových zastávkách v těsné blízkosti přechodu pro chodce a mohli uvedenou událost vidět, a svými informacemi by mohli přispět k jejímu řádnému objasnění a zjištění totožnosti cyklisty, ať prosím, kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc a to buď osobně, anebo telefonicky na adrese: Třída Kosmonautů 189/10, Olomouc, na tel. 974 766 251, 974 766 574, email: ol.di.podatelna@pcr.cz, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158. Rovněž žádáme i samotného cyklistu, který byl účastníkem nehody, aby se se svým svědectvím přihlásil na výše uvedených kontaktech. 

Autoři | Foto PČR

Štítky nádraží, cyklista, autobus, střet, pátrání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.