úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Od října budou muset řidiči používat parkovací hodiny na parkovišti před nemocnicí v Prostějově

Parkovací hodiny budou muset od října používat řidiči na parkovišti před nemocnicí v Prostějově, které je nyní hlavně dopoledne často zaplněno do posledního místa. Povinné hodiny by měly plochu parkoviště uvolnit sdělila náměstkyně prostějovského primátora Alena Rašková (ČSSD).

Plochu před prostějovskou nemocnicí často využívají obyvatelé nedalekého sídliště k parkování svých vozidel a svá auta zde odstavují také zaměstnanci nemocnice. Radnice proto na části parkovací plochy nechá umístit betonové zábrany a omezí dobu stání.

Problémy s parkováním u nemocnice částečně vyřešilo nové parkoviště v areálu Nemocnice Prostějov, které bylo zprovozněno v roce 2015. První hodinu tam lidé mohou parkovat zdarma, zatímco dříve měli bezplatně k dispozici 30 minut. Poté za každou započatou hodinu zaplatí 20 korun. Maximálně mohou zaplatit sto korun za jeden den.

Parkování zde bude takzvaně hlídat dopravní značka Parkoviště s parkovacím kotoučem. Značku doplní dodatková tabulka s informací o možnosti parkování v době od 07:00 do 16:00 návštěvám nemocnice na dobu maximálně tří hodin. Po 16:00 už žádná omezení nebudou," uvedla Rašková.

Parkovací hodiny, které se s vyznačeným časem příjezdu umísťují na viditelné místo na palubní desce zaparkovaného automobilu, mohou lidé podle Raškové zakoupit například v turistickém informačním centru prostějovského magistrátu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, automobilová, nemocnice, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.