sobota 20. dubna 2024 Marcela

Cyklistku přejel kamion. Žena skončila s velmi vážným zraněním v olomoucké nemocnici

Včera v pět hodin odpoledne jel řidič nákladního auta s návěsem ve směru od Lipníku nad Bečvou do Hranic. Když najížděl vpravo do tříramenné křižovatky na Třídě 1. máje před restaurací Monika, přehlédl dvaačtyřicetiletou cyklistku, která jela ve vyhrazeném pruhu pro cyklisty. Žena se marně snažila střetu s náklaďákem vyhnout, když začala uhýbat co nejvíc vlevo ke středu silnice.

Cyklistka po střetu upadla na silnici, kde ji nákladní souprava přejela a vzápětí odhodila na středový ostrůvek. Tam jí první pomoc poskytli svědci nehody. Kolo zůstalo zaklíněné pod přední částí tahače.

„Žena byla velmi vážně zraněna a převezena do Fakultní nemocnice Olomouc. Požití alkoholu u řidiče bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou a u poškozené byl nařízen za tímto účelem odběr krve. Materiální škoda byla předběžně vyčíslena na 8 tisíc korun. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto PČR

Štítky nehoda, zranění, kamion, Přerovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.