sobota 20. dubna 2024 Marcela

Dobrá zpráva - Velkomoravská se otevře už zítra!

Dobrá zpráva snad pro každého řidiče, který pojede skrze Olomouc - práce na Velkomoravské šly dělníkům lépe, než se čekalo, a tak se obchvat plně zprovozní už od čtvrtečního rána.

Řidiči budou moci od čtvrtečního rána opět jezdit po frekventované Velkomoravské ulici v Olomouci, která byla na začátku července v obou směrech uzavřena kvůli opravě povrchu vozovky. Rekonstrukce důležitého průtahu městem v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Rooseveltova a Holická skončila s týdenním předstihem, řekl dnes novinářům primátor Olomouce Antonín Staněk (ČSSD).

Oprava Velkomoravské ulice pro řidiče znamenala značné komplikace, protože museli v Olomouci využívat objízdné trasy. V části objížďky město dohodlo vypnutí mýtných bran, objízdný úsek tak nebyl zpoplatněn. Přesto se místy, hlavně v dopravní špičce, tvořily kolony automobilů.

"Myslím, že je to (zprovoznění Velkomoravské ulice) velmi dobrá zpráva pro Olomoučany a všechny, kteří přes Velkomoravskou jezdí, protože to byl neuralgický bod tohoto léta. Jsme rádi, že se díky investorovi, zhotoviteli a ve spolupráci s dopravní policií podařilo dopady rekonstrukce minimalizovat. Myslím, že byly menší než loni," uvedl Staněk.

Opravu Velkomoravské ulice, která byla kvůli značnému dopravnímu vytížení plná trhlin, výtluků a vyjetých kolejí, financovalo Ředitelství silnic a dálnic. Na vozovku byl položen tichý asfalt a rekonstrukce stála téměř 43 milionů korun bez daně. Loni v létě byl opraven první úsek tohoto průtahu.

V srpnu bude v Olomouci zahájena několikatýdenní oprava třídy Svobody, na které bude rekonstruována tramvajová trať a okolní vozovka. Opraveno bude také křížení tramvajové trati na přilehlém náměstí Národních hrdinů.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.