pátek 26. dubna 2024 Oto

Nepřipoutaný muž bez řidičského průkazu dostal smyk a narazil do stromu

V sobotu nad ránem na cestě v obci Dolní Újezd směrem na Lipník nad Bečvou vjel řidič osobního automobilu do příkopu a narazil do stromu. Z auta ho museli vyprostit hasiči.

V sobotu kolem druhé hodiny ráno řidič osobního auta dostal smyk na silnici v obci Dolní Újezd a naboural do stromu. „Řidič osobního vozidla Mazda jel ve směru na Lipník nad Bečvou a jízdu na mokré vozovce nezvládl. S vozidlem dostal smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, pak pokračoval přímým směrem a narazil do stromu. Auto se přetočilo na bok a zůstalo stát v této pozici,“ popisuje nehodu mluvčí strážníků Miluše Zajícová.

Šestatřicetiletý řidič zůstal zakíněný v autě a vyprostit ho museli až hasiči se speciální technikou, poté ho záchranáři převezli do Fakultní nemocnice Olomouc, kde byl hospitalizovaný. Kvůli zranění strážníci u řidiče neprovedli dechovou zkoušku. „Při šetření nehody se také zjistilo, že podezřelý řidič není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění a že při jízdě nebyl připoutaný bezpečnostním pásem,“ dodává k situaci Zajícová. Škoda je předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun.

 

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, Dolní Újezd, řidič, smyk

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.