pátek 29. března 2024 Taťána

Policie pátrá po řidiči, který odjel od nehody v Přerovské ulici. Byli při ní zraněni dva lidé

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči a jeho vozidle, a to v souvislosti s objasněním dopravní nehody, která se stala v sobotu 5. října 2019 ve čtvrt na dvanáct na ulici Přerovská v křižovatce s ulicí Hanácká v Olomouci.

Z prvotního šetření vyplývá, že neznámý řidič s prozatím neznámým autem, což podle policie mohla být Škoda Octavia, jel ve směru od ulice Jaselská k ulici Přerovská, přes zákaz projel stavbou a měl odbočovat vlevo. Nedal však přednost speciálnímu požárnímu autu Mitsubishi dobrovolných hasičů, který jel po hlavní silnici po ulici Přerovské směrem k ulici Rolsberské.

PSALI JSME: Při dopravní nehodě na Přerovské ulici v Olomouci byl zraněn jeden člověk

Ke střetu vozidel nedošlo, ale řidič Mitsubishi, ve snaze zabránit střetu s nezjištěným osobním vozidlem, začal brzdit a narazil do odstaveného pracovního stroje.

Neznámý řidič z místa nehody odjel směrem na Přerov. „Při nehodě byla zraněna dvoučlenná osádka speciálního požárního automobilu, řidič i jeho spolujezdec. Oba muži skončili v péči zdravotnické záchranné služby. Alkohol byl u řidiče vozidla Mitsubishi vyloučen orientační dechovou zkouškou. Hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 1 100 000 korun," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Svědci, kteří nehodu viděli, především řidiči projíždějících vozidel, kteří mají palubní kameru, která mohla předmětnou nehodu zachytit, a svými informacemi by tak mohli přispět k jejímu řádnému objasnění a zjištění neznámého vozidla a jeho řidiče, ať kontaktují policii na lince 158.

Foto PČR

Štítky nehoda, Přerovská ulice, dobrovolní hasiči, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.