pátek 26. dubna 2024 Oto

Tragickou nehodu mezi Olomoucí a Přerovem způsobil řidič pod vlivem drog

Jeden ze dvou řidičů, kteří letos v červnu zemřeli při střetu dvou osobních aut u Krčmaně na Olomoucku, byl pod vlivem drog. Šlo o sedmadvacetiletého muže, který se svým autem Škoda Octavia vyjel do protisměru a čelně narazil do vozu, ve kterém cestovali tři mladíci. Oba řidiči na místě zemřeli, jeden mladík utrpěl těžké zranění. Policisté v případu tragické nehody ukončili vyšetřování a případ v těchto dnech odložili, řekla dnes policejní mluvčí Irena Urbánková.

Octavia, ve které cestoval pouze sedmadvacetiletý řidič, se střetla s Renaultem Megane, který řídil devatenáctiletý řidič. Ve voze s ním cestovali ještě dva mladiství. „Znaleckým zkoumáním byl alkohol i jiné návykové látky u řidiče vozidla Renault Megane vyloučen. U řidiče vozidla Škoda Octavia byly znaleckým zkoumáním detekovány omamné a psychotropní látky," uvedla policejní mluvčí.

PSALI JSME: Mezi Olomoucí a Přerovem se střetla dvě osobní auta, dva lidé zemřeli

Okolnosti nehody vyšetřovali policisté několik měsíců. I na základě znaleckého zkoumání došli k závěru, že příčinou nehody bylo přejetí octavie do protisměru. Viník nehody však zemřel. „Spisový materiál byl koncem září letošního roku odložen z důvodu úmrtí podezřelého," dodala policejní mluvčí.

Nehoda se stala v pátek 7. června večer u Krčmaně na hlavním tahu mezi Olomoucí a Přerovem. Při nehodě se zranili čtyři lidé, tři z nich zůstali po nárazu ve vozech zaklíněni. Řidiči obou vozidel zemřeli na místě. Zranili se také oba mladíci z renaultu, jeden z nich těžce a do nemocnice ho převážel vrtulník. Škoda byla předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, kriminalita, nehoda, drogy, úmrtí, Přerovsko, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.