pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Mladík nezvládl řízení. Při nehodě se zranil on i tři mladí spolujezdci

Čtyřiadvacetiletý mladík bez řidičského průkazu nezvládl řízení. Společně se třemi spolujezdci skončil v nemocnici. Způsobil škodu 130 tisíc korun.

Ve středu 9. října 2019 krátce před půlnocí došlo v Drozdovické ulici v Prostějově k nehodě osobního automobilu. Čtyřiadvacetiletý řidič nepřizpůsobil jízdu svého fordu stavu vozovky a vyjel mimo silnici. Mladík narazil do zaparkovaného volkswagenu, lampy, kterou nárazem zlomil, a zaparkovaného citroënu, poté zastavil. Volkswagen po nárazu odletěl přibližně o deset metrů, kde se zastavil pár centimetrů od rodinného domu a zaparkovaného citroënu.

Řidič i tři spolujezdci ve věku od šestnácti do devatenácti let utrpěli zranění. Dva ze spolujezdců společně s řidičem byli transportováni do prostějovské nemocnice, třetí spolujezdec skončil ve Fakultní nemocnici v Olomouci.

Škodu byla předběžně vyčíslena na 130 tisíc korun. Alkohol vyloučila dechová zkouška. Viník nehody neměl oprávnění k řízení, auto měl půjčené od známého. „Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,” uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky mladík, řidič, zranění, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.