středa 24. dubna 2024 Jiří

Provoz mezi Olomoucí a Přerovem zkomplikuje výluka. Osobní vlaky nebudou jezdit vůbec

Provoz na hlavním železničním koridoru z Prahy do Ostravy v pondělí 14. října zkomplikuje výluka traťové koleje mezi Olomoucí a Přerovem. V tomto úseku proto nebudou jezdit osobní vlaky a rychlíky můžou nabrat až patnáctiminutové zpoždění. Osobní vlaky budou nahrazeny autobusy. Dnes to řekla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Výluka mezi Olomoucí a Přerovem bude v pondělí zahájena v 07:00 a skončí v 17:00. „České dráhy proto musí po dobu výluky všechny osobní vlaky v úseku Olomouc hlavní nádraží - Přerov nahradit autobusy náhradní dopravy, které pojedou dle výlukového jízdního řádu," uvedla Rajnochová.

Spěšné vlaky 1716, 1718, 1717 a 1719 budou nahrazeny v úseku Lipník nad Bečvou a Olomouc hlavní nádraží. Autobusy budou jezdit v časech dle pravidelného jízdního řádu.

„Ostatní vlaky projíždějící vyloučeným úsekem mohou z důvodu omezené kapacity dráhy navýšit zpoždění až o 15 minut. V přípojných stanicích nemusí být od zpožděných vlaků zajištěny přestupy na přípojné vlaky. Informace cestujícím podá vlakový personál," upozornila Rajnochová.

Autoři | Foto čtenáři OD

Štítky ČR, železnice, výluka, Olomoucko, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.