čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomouc čeká další uzavírka. Jak bude vypadat uzavření třídy Svobody?

Po uzavření a následném brzkém znovuotevření Velkomoravské čeká Olomouc další citelná uzavírka, která bude trvat více než měsíc. V samotném srdci Olomouce se uzavře třída Svobody.

Původní plán uzavření byl naplánován na první den v měsíci sprnu a měl trvat až do konce měsíce. Vzhledem k provoznímu problému dodavatelské firmy se však termín uzavírky posouvá o týden dopředu, na 8. srpna, a potrvá tak až do 11. září.

Zcela uzavřený bude úsek od křižovatky na Náměstí Hrdinů až po křižovatku u okresního soudu. Rekonstrukce se primárně týká tramvajové trati, proto zde nepojedou tramvaje, a nebudou nahrazeny ani žádnými autobusovými náhradními spoji. Zprovozněna bude zastávka na třídě Kosmonautů a vznikne dočasná, měsíční tramvajová okružní linka, která bude jezdit z Nové Ulice přes třídu Kosmonautů, dále přes centrum a nahoru na Neředín.

Rekonstrukce se však nebude týkat jen tramvajové trati, také vozovka projde úpravami, které budou navazovat na rekonstrukci kolejí. Po celou dobu bude silnice uzavřena pro individuální dopravu, počítá se však s variantou, že bude umožněn průjezd autobusové dopravě. Konečný verdikt vyřknou na radnici, počítá se ovšem i s objízdnými trasami.

Od 8. srpna budou jezdit tyto tramvajové linky na těchto trasách:

X1/2 - Nová Ulice – Tržnice – Kosmonautů – Žižkovo náměstí – Palackého – Neředín, krematorium a zpět
X4 - Nová Ulice – Tržnice – Kosmonautů – Hlavní nádraží – Pavlovičky a zpět
X5 - Trnkova – Kosmonautů – Žižkovo náměstí – Palackého – Neředín, krematorium a zpět

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.