středa 24. dubna 2024 Jiří

VIDEO: Opilý a zfetovaný cizinec ujížděl policistům na dálnici směrem na Olomouc

V pátek 11. října dopoledne přijali policisté oznámení o řidiči Audi Q7, který jede rychle a kličkuje na dálnici D1 ve směru z Brna na Olomouc. Vozidlo se podle oznamovatele dokonce otřelo o svodidla a pokračovalo v jízdě. Policejní honička skončila dopravní nehodou.

Po oznámení o kličkujícím vozidle se policisté vydali na dálnici a spatřili jej na sedmém kilometru dálnice D46 u exitu na Drysice. Policisté řidiči dali pokyn k zastavení vozidla rozsvíceným nápisem „STOP – POLICIE“ současně s použitím výstražného a zvukového zařízení. Řidič sice zpomalil, ale vzápětí prudce zrychlil a sjel na dvanáctém kilometru z dálnice na Brodek u Prostějova.

Do sjezdu však vjel řidič příliš rychle, vyjel mimo silnici na travnatý pás, vrátil se zpět na silnici a narazil do projíždějícího auta Iveco Daily. „Kolegové z Jihomoravského kraje dálniční oddělení Ivanovice na Hané vzápětí řidiče zajistili a předali událost prostějovským kolegům ke zpracování. Při nehodě byli lehce zraněni oba řidiči vozidel. Celková škoda na vozidlech, svodidlech a dopravní značce přesáhla 3,7 milionu korun," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Řidičem Audi Q7 byl osmadvacetiletý cizinec, který byl pod vlivem kokainu a alkoholu. Nadýchal 0,29 promile. „Policisté zjistili, že na vozidle Audi Q7 se nachází polské registrační značky, které k vozidlu nepatří. Po vozidle bylo vyhlášeno pátrání v Rakousku. Zajištěný cizinec putoval po ošetření do policejní cely," vysvětlil mluvčí.

Cizinec byl 12. října 2019 se souhlasem Krajského státního zástupce zadržen v Brně a ve věci je vedeno řízení o předání osoby na základě evropského zatýkacího rozkazu. „Cizinec je podezřelý z několika dopravních přestupků, které společně s dopravní nehodou šetří prostějovští dopravní policisté," dodal Libor Hejtman.

Foto PČR

Štítky honička, drogy, řidič, cizinec, Audi, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.