pondělí 29. dubna 2024 Robert

VIDEO: Demonstranti v Droždíně blokovali silnici. Bojují tak za bezpečnější situaci pro chodce

V pondělí 14. října 2019 se v Olomouci-Droždíně po roce konal druhý meeting za bezpečné přechody, který navazoval na loňskou akci. Setkání se podle organizátorů účastnilo asi 150 lidí, na akci byl pozván hejtman olomouckého kraje i primátor města Olomouce.

Organizátoři akce včera předali primátorovi, který se účastnil meetingu po celou dobu, i hejtmanovi výzvu občanů. Tu podepsalo 94 osob a žádají v ní instalaci dočasných mobilních radarů, instalaci dočasných chráněných přechodů pro chodce a instalaci zúžení křižovatky.

PSALI JSME: Nákladní auto srazilo dívku v Droždíně. Do nemocnice ji ve vážném stavu transportoval vrtulník

Akce byla svolána kvůli vážné nehodě, která se v Droždíně stala 7. října. Při této nehodě byla těžce zraněna nezletilá dívka, kterou srazilo nákladní auto.

Celé znění výzvy občanů Droždína:

Vážený pane primátore a pane hejtmane,

jako občané městské části Olomouc – Droždín jsme se ocitli v kritické situaci dlouholetým neřešením problémů obce. V minulém týdnu došlo k tragické dopravní nehodě, kdy byla na nevyhovujícím přechodu pro chodce sražena naše spoluobčanka, 10 letá holčička.

Na absolutně nevyhovující situaci v Droždíně upozorňujeme a žádáme řešení už více než 15 let! Bylo podáno mnoho žádostí, obdrženo mnoho slibů, mezitím se staly desítky dopravních nehod a ke mnoha zraněním či úmrtím nedošlo jen díky veliké dávce štěstí, když jak malé děti, tak senioři přebíhají a kličkují denně mezi 8.000 projíždějícími auty.

Poslední tragická nehoda je už nad rámec trpělivosti nás rodičů, dětí, seniorů a všech občanů Droždína, a to nejen těch, kteří stihli připojit podpisy pod tuto výzvu.

Věříme, že z pozice primátora a hejtmana dokážete nalézt okamžité řešení, které pomůže zlepšit bezpečnost. Situaci v Droždíně znají velmi dobře jak její občané, tak všechny různé orgány Magistrátu i Krajského úřadu, kteří v předchozích letech byly nuceni se situací v nějaké souvislosti zabývat. Vy máte veškeré prostředky k tomu, abyste nám pomohli. Proto Vás tímto vyzýváme, abyste pomohli zajistit tato mimořádná dočasná opatření v obci Droždín:

Instalace dočasných mobilních radarů pro měření rychlosti na začátku obce ze všech 3 stran, ideálně s úsekovým měřením rychlosti.

Instalace dočasných chráněných přechodů pro chodce – žluté značení zebry, relexní dopravní značky a světelná výstražná signalizace s blikajícím oranžovým světlem, další ochranné prvky pomocí „cityblok“ – v místech nejvíce nebezpečných místech (na křižovatce Sochora-Gagarinova-U cihelny a u zastávek autobusů na ulicích U cihelny a Horní Úlehla)

Instalace zúžení křižovatky Sochora-Gagrinova-U cihelny pomocí vymezovacích prvků typu „cityblok“, aby došlo ke zúžení průjezdné šířky a tím bylo dosaženo pomalejšího a bezoečnějšího průjezdu vozidel tímto kritickým místem

Žádáme tímto o započetí instalace uvedených dočasných opatření nejpozději k 1.11.2019 a jejich dokončení do 15.11.2019. Jsou to dosažitelné termíny, pokud to bude Vaší prioritou.

Umístění uvedených dočasných opatření žádáme do doby, než budou nahrazeny trvalým odpovídajícím řešením, které očekáváme beze zbytku v průběhu roku 2020.

Děkujeme za Vaši pomoc při řešení této pro nás a naše rodiny skutečně krizové a životu nebezpečné situace.

Občané Olomouce-Droždína

Foto repro Youtube

Štítky silnice, přechod, chodci, demonstrace, Droždín, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.