sobota 20. dubna 2024 Marcela

Vlak srazil včera u Zábřehu člověka, provoz na trati byl omezen

Vlak včera na hlavním železničním koridoru u Zábřehu na Šumpersku srazil a usmrtil člověka. Kvůli nehodě byl na železniční tepně spojující Prahu s Ostravou na více než dvě hodiny omezen provoz a vlaky nabraly zpoždění.

Okolnosti srážky vyšetřuje policie.

"Krátce před 14:00 byl oznámen střet vlaku s osobou na trati mezi stanicemi Lupěné a Hoštejn," řekl včera krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Podle něj sražený člověk na místě zemřel. Pohlaví zemřelého ani další podrobnosti nehody policie zatím nezveřejnila.

Provoz na trati byl po srážce zastaven v obou směrech a později se podařilo zprovoznit jednu kolej, po které se vlaky mohly opět rozjet do svých cílových stanic. Zpoždění vlaků se nyní pohybuje do 20 minut.

Osobu na trati srazil vlak soukromého dopravce RegioJet. Spoj kvůli tomu nabral více než dvouhodinové zpoždění. "Vlak začal najednou hlasitě troubit a brzdit. Následoval tupý náraz a zůstali jsme stát. Přišla stevardka a oznámila nám, že pod náš vlak někdo skočil," řekl cestující, který jel v soupravě. Po zhruba dvou hodinách lidé přestoupili do náhradního vlakového spoje a mohli pokračovat v cestě.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.