úterý 19. března 2024 Josef

Na auto spadl z kamionu kontejner, řidič před jízdou pil

U Lipníku nad Bečvou na Přerovsku dnes ráno spadl na osobní auto kontejner z kamionu. Při nehodě byli tři lidé zraněni, skončili v nemocnici v Olomouci a v Hranicích.

Podle policie byl řidič kamionu pod vlivem alkoholu, nadýchal přes jedno promile. Důvody sesunutí kontejneru policie vyšetřuje, provoz na silnici číslo 47 řídili policisté v místě nehody kyvadlově. ČTK to řekli mluvčí hasičů a policie.

Nehoda se podle přerovské policejní mluvčí Miluše Zajícové stala kolem 08:30 ve směru na Osek na Lipník nad Bečvou u odbočky na Lipník. "Z kamionu se sesunul kontejner, který spadl na přední kapotu osobního auta. Co bylo příčinou pádu kontejneru, se zjišťuje. Řidič kamionu nadýchal 1,19 promile alkoholu," uvedla mluvčí.

Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka kontejner auto přimáčkl. "Na místo letěla letecká záchranná služba. Všichni byli v době našeho příjezdu venku z auta, nikoho jsme nevyprošťovali. Na místě jsme poskytli první pomoc do příjezdu záchranné služby a zabezpečili jsme vozidla proti vzniku požáru," uvedl mluvčí hasičů.

Podle Petra Šmejkala ze záchranné služby byla žena sedící na zadním sedadle letecky přepravena do fakultní nemocnice v Olomouci. "Řidič se středně těžkým poraněním byl převezen také do fakultní nemocnice, jeho spolujezdec do hranické nemocnice. Šlo především o zhmožděniny hrudníku s podezřením na poranění orgánů, ale i poranění končetin," řekl dnes Šmejkal. Podle mluvčího fakultní nemocnice Egona Havrlanta oba účastníci nehody převezení do Olomouce měli obrovské štěstí. "Muž utrpěl zlomeninu ruky a oděrky, žena byla lékaři vyšetřena kvůli podezření na poranění páteře, závažnost zranění se naštěstí nakonec neprokázala," řekl Havrlant.

Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.