neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Auto v potoce i na boku. Podívejte se na přehled nehod z dušičkového víkendu

Během dušičkového víkendu vyjeli policisté na Šumpersku k sedmi dopravním nehodám. Lehce se při nich zranili dva lidé a žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu.

Zraněná žena u Zvole

K první havárii, při které se lehce zranila spolujezdkyně, došlo v sobotu 2. listopadu krátce před druhou hodinou odpoledne na silnici mezi obcemi Zvole a Libivá. „Pravděpodobně v důsledku nepřiměřené rychlosti dostal čtyřicetiletý řidič na mokré vozovce s vozem Peugeot 206 smyk. Následně vjel vpravo do travnatého příkopu, kde levým bokem vozu narazil do kmene stromu," popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Zraněný řidič u Hanušovic

Nepřiměřená rychlost jízdy stála s největší pravděpodobností za nehodou osobního auta, ke které došlo v sobotu před pátou hodinou odpoledne mezi Kopřivnou a Hanušovicemi. „Zranil se při ní třiašedesátiletý řidič, který taktéž vyjel vpravo mimo silnici. V tomto případě jízda skončila čelním nárazem do stromu," uvedla Vybíhalová.

Smyk u Úsova

V sobotu 2. listopadu o půl osmé ráno na silnici mezi Úsovem a Policí ztratila kontrolu nad řízením čtyřiapadesátiletá řidička. „Poté, co se s vozem Škoda Citigo dostala v levotočivé zatáčce na mokré vozovce do smyku, skončila v korytě tamějšího potoka," řekla k průběhu nehody mlvčí. Havárie se naštěstí obešla bez zranění.

Auto na boku u Olšan

Štěstí v neštěstí měl senior, který v neděli 3. listopadu před druhou hodinou odpoledne havaroval na silnici mezi obcemi Olšany a Klášterec. „Také v tomto případě dostal řidič při průjezdu ostrou pravotočivou zatáčkou na mokré vozovce smyk. Poté, co se vozidlo stalo neovladatelným, vyjel řidič vpravo do travnatého svahu. Po nárazu se vozidlo přetočilo na levý bok," pověděla k poslední nehodě Jiřina Vybíhalová.

Foto PČR

Štítky nehoda, přehled, dušičky, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.