pondělí 29. dubna 2024 Robert

Senior srazil cyklistku. Po nehodě ji odvezl do nemocnice

Ve čtvrtek 21. listopadu 2019 po druhé hodině odpolední došlo v křižovatce ulic Průmyslové a Vrahovické v Prostějově ke střetu Škody Fabie s cyklistkou. Šestašedesátiletý řidič Fabie při jízdě z Průmyslové ulice směrem k Vrahovicím v křižovatce nedal přednost cyklistce, která jela po hlavní silnici směrem od centra města a došlo k nehodě.

„Žena po nárazu do levého předního blatníku vozidla upadla na komunikaci. Při tom utrpěla zranění, se kterým ji řidič Fabie převezl do prostějovské nemocnice k ošetření. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 1 tisíc korun. Alkohol u obou účastníků dopravní nehody policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření," popsal průběh nehody policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté radí:

  • V zimním období je často zhoršená viditelnost (kratší den, povětrnostní podmínky), a proto by měli být účastníci provozu velice obezřetní.
  • Dbát zvýšené opatrnosti by však měli také nemotorizovaní účastníci silničního provozu (cyklisti, chodci). Mohou tím zabránit dopravní nehodě, přestože by jejím viníkem byl jiný řidič.
  • Chodci a cyklisté jsou pochopitelně zranitelnější, a proto je také v jejich zájmu nehodám předcházet. Proto doporučujeme zvýšit svou viditelnost užitím vhodného osvětlení a reflexních doplňků a dbát opatrnosti i za řidiče motoristy.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky senior, cyklistka, zranění, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.