úterý 14. května 2024 Bonifác

Řidič se nestihl vyhnout chodci s vozíkem

V sobotu v podvečer řidič středního věku narazil do vozíku, který vezl chodec přes cestu. Vozík s kovovými trubkami jednašedesátiletého chodce srazil a dotyčný muž zůstal ležet na komunikaci. Okolnosti nadále šetří policie.

Předevčírem v podvečer mezi obcemi Měrovice na Hanou a Kojetínem se řidič auta Opel netistihl vyhnout procházejícímu chodci s vozíkem. „Řidič jel směrem na Kojetín a v době, kdy proti němu jelo vozidlo, se z ničeho nic před ním náhle a nečekaně objevil chodec s vozíkem, na kterém byly kovové trubky,“ říká policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Řidič se v krátké vzdálenosti nedokázal chodci bezpečně vyhnout a narazil do vozíku, který vezl za sebou. „Vozík srazil muže, který zůstal po kolizi ležet na komunikaci. Dle prvotních zjištěných informací měl chodec na sobě tmavé oblečení a nebyl vybavený reflexními prvky nebo svítilnou,“ komentuje situaci Zajícová. Sražený muž byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde mu byl nařízen odběr krve, aby se zjistilo, zda nebyl pod vlivem alkoholu. Řidiči policie požití alkoholu neprokázala. „Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Okolnosti a míra zavinění jednotlivých účastníků nehody jsou nadále v šetření,“ dodává mluvčí Zajícová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky řidič, nehoda, chodec, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.